Maria Kim Knudsen

PsykologE-mail

maria@psykologcenteraarhus.dk


Telefon

4246 6991

Mine specialer og erfaringer

Jeg brænder for at hjælpe mennesker med at navigere igennem perioder i deres tilværelse, hvor det er svært at finde mening og håb og hvor det kan være svært at genkende sig selv.

Jeg møder det enkelte menneske med nærvær og nysgerrighed og jeg oplever at dette skaber grobund for et trygt rum, hvori det er muligt at undersøge og arbejde med det der er sårbart og svært. Fagligt arbejder jeg med kognitiv adfærdsterapeutiske metoder, og har fundet mig særligt hjemme i Compassion Fokuseret Terapi, hvor vi blandt andet arbejder med:

 • At finde modet til at leve i overensstemmelse med dine håb, drømme og værdier
 • At reducere selvkritik, angst og frustration
 • At opnå øget trivsel og tilfredshed i relationen til andre
 • At møde dine udfordringer med venlighed og omsorg og på den måde blive bedre i stand til at bruge dine ressourcer til at lindre og forandre


Mine uddannelser

Jeg er uddannet psykolog fra Aarhus Universitet i 2016 og autoriseret af Dansk Psykolognævn i 2019. Jeg har desuden en toårig efteruddannelse i Compassion Fokuseret Terapi.

Jeg tilbyder psykologisk hjælp
indenfor områderne:

Individuel terapi

Vi tilbyder psykoterapi i Aarhus til unge og voksne

Psykologiske undersøgelser for kommuner

Vi udarbejder forældrekompetence-, børne- og tilknytnings­undersøgelser

 • Tusind tak, for et professionelt og meget nærværende stykke arbejdet med den psykologiske undersøgelse – Jeg er overbevist om, at det har været givtigt for forældrene at det har været Jer der har foretaget undersøgelserne af dem, og jeg har en klar fornemmelse af, at de har følt sig trygge og i gode hænder hos jer. Så tak for jer, og for jeres samarbejde – det har været en fornøjelse.
 • "Den enkelte har aldrig med et andet menneske at gøre, uden at han holder noget af dets liv i sin hånd."  Når dette andet menneske oven i købet er sårbart og har bedt om hjælp, bliver sætningen ekstra vigtig. Jeppe forstår at skabe et, trygt hjerteligt rum, hvor jeg netop føler mig holdt, mens jeg betræder farefulde stier. Tak for det. Jeg giver mine varmeste anbefalinger

 • Jeg har været igennem mange terapiforløb i både offentligt såvel som privat regi. Jeg kommer med en lang traumehistorie og har ofte oplevet at der har været alt for stort fokus på mine problematikker fremfor mine ressourcer. Jeppe er en af de (få) behandlere, hvor jeg føler mig set for den jeg dybest set er. Den positive relationelle erfaring har uvurderlig betydning for mig -  også længe efter vores forløb sluttede.
 • Som psykoterapeut med spirituel og kropsterapeutisk baggrund var det vigtigt for mig at finde et menneske som kunne se og favne hele mig. Jeppe skaber virkelig et rum, der er nærværende, ufordømmende og udforskende. Jeppe hjælper mig med at opnå indsigter og erfare - ikke kun med hovedet - men også med kroppen.
 • Da min partner og jeg startede parterapi hos Jeppe, var det ikke med de største forhåbninger for vores forhold, for vi synes allerede vi havde prøvet meget. Jeppe hjalp os dog hurtigt til at se hvordan vores mønstre kom i spil og hvordan vi helt konkret kunne kommunikere på en anden måde end vi var vant til. 2 børn og mange år senere bruger vi stadig den viden og erfaring vi fik med os fra vores parterapi hos Jeppe.
 • Som psykoterapeut og underviser på en psykoterapeutisk uddannelse, har det været essentielt for mig at finde en supervisor, som havde en bred erfaring og god formidlingsevne, så jeg kunne få hjælp til både faglige såvel som personlige udfordringer i forhold alle de forskellige aspekter, der findes i mit arbejde. Jeg er mere end tilfreds med den supervision jeg får fra Jeppe.
 • Alle ved PsykologCenter Aarhus er topprofessionelle og nogle fantastiske mennesker!