Konflikter i familien 

Konflikter er en almindelig del af familielivet, men det er vigtigt at lære at håndtere dem på en konstruktiv måde, så de ikke fører til negative konsekvenser.

Nogle gange eskalerer konflikterne til et niveau hvor et eller flere af familiens medlemmer kan have brug for eller støtte til at håndtere konflikterne og hjælp til at løse dem og komme videre.

 

Konflikter i familier kan være et problem af flere årsager:

Stress og belastning

Konflikter kan skabe en stresset og anspændt atmosfære i hjemmet, hvilket kan påvirke alle familiemedlemmers mentale og fysiske velbefindende.

Belastning for relationerne

Konflikter kan føre til mistillid og vrede som kan skabe afstand og skade relationerne mellem familiemedlemmer.

Utryghed for børnene

Konflikter i familien kan have en negativ indflydelse på børn og unges udvikling og føre til problemer med selvværd og indlæring.

Isolation og ensomhed

Konflikter kan føre til, at familiemedlemmer føler sig isolerede og ensomme, da de kan have lyst til at undgå hinanden.

Forværring af andre problemer

Konflikter kan forværre andre problemer i familien, såsom stofmisbrug, psykiske lidelser eller økonomiske vanskeligheder.

 

Det er dog vigtigt at huske, at ikke alle konflikter i familien er negative.

Små uenigheder er en normal del af ethvert familieliv. Det er vigtigt at lære at håndtere konflikter på en konstruktiv måde, så de ikke fører til de ovennævnte problemer.

Hvis I er ramt af konflikter i jeres familie, som I ikke er i stand til at løse på egen hånd, kan det være en god ide at opsøge hjælp i PsykologCenter Aarhus.


Kontakt os idag

Julia

Sekretær

60 66 30 88


Kontakt gerne vores sekretær, Julia, som kan hjælpe jer med de spørgsmål I måtte have og sætte jer i forbindelse med en psykolog.

Hos os kan vi hjælpe med at håndtere konflikter i familien på forskellige måder:

Forståelse af konflikten:

• I vil få hjælpe med at analysere konflikten og forstå de underliggende årsager. Dette kan omfatte at undersøge kommunikationsmønstre, dynamikker i familien og individuelle behov og ønsker.

• Vi kan hjælpe familiemedlemmer med at forstå hinandens perspektiver og følelser. Dette kan ske ved at skabe et rum for åben og ærlig kommunikation og ved at hjælpe familiemedlemmer med at lytte til hinanden på en empatisk måde.

Udvikling af konfliktløsningsfærdigheder:

• I PsykologCenter Aarhus kan vi hjælpe familiemedlemmer til at udvikle mere hensigtsmæssige kommunikationsformer, i forhold til at håndtere konflikter på en konstruktiv måde.

• Vi kan hjælpe med at udvikle strategier til at forhandle og finde kompromiser.

• Ofte vil der også være brug for hjælp med at håndtere vrede og andre stærke følelser, der kan opstå under konflikter.

Samtaler hos PsykologCenter Aarhus:

• Vores psykologer kan give støtte til familier, der oplever stress og belastning på grund af konflikter.

• Psykologen kan hjælpe med at genopbygge tillid og respekt mellem familiemedlemmer.

• Psykologen kan også hjælpe familier med at udvikle sundere relationer og mønstre for kommunikation.

Det er en fordel, hvis alle familiemedlemmer er motiverede til at deltage i samtalerne, men også hvis det ikke er tilfældet, kan en eller flere af jer få tilbudt samtaler, hvor I kan arbejde med at finde hensigtsmæssige måder at håndtere og holde til at være i konflikterne.

Vi har erfaring med en række forskellige typer familiekonflikter:

Søskendekonflikter: Vi kan hjælpe søskende med at forstå hinandens perspektiver og udvikle strategier til at håndtere konflikter på en konstruktiv måde.

Forældre-barn konflikter: Vi kan hjælpe forældre og (deres voksne) børn med at kommunikere bedre og finde løsninger på konflikter.

Parterapi: Parterapi kan være en effektiv måde at håndtere konflikter i parforholdet, som kan have en negativ indflydelse på familiedynamikken.

Her er nogle tips til at håndtere konflikter i familien på en konstruktiv måde:

Tal sammen: Det er vigtigt at kommunikere åbent og ærligt med hinanden om jeres følelser og behov.

Lyt til hinanden: Det er vigtigt at lytte til hinanden med respekt og forståelse, selvom I ikke er enige.

Vær villige til at gå på kompromis: Det er vigtigt at være villige til at give og tage for at finde en løsning, som alle kan acceptere.

Søg professionel hjælp: Hvis I ikke kan håndtere konflikten på egen hånd, kan I søge professionel hos os i PsykologCenter Aarhus.

Husk at I ikke er alene.

Mange familier oplever konflikter, og der er hjælp at få.

I PsykologCenter Aarhus kan vi hjælpe jer med at håndtere konflikter på en konstruktiv måde og forbedre relationerne i jeres familie.

Hvis I vil høre mere om hvordan vi kan hjælpe eller har lyst til at booke en tid til en samtale hos en af vores psykologer her i PsykologCenter Aarhus.

  • Tusind tak, for et professionelt og meget nærværende stykke arbejdet med den psykologiske undersøgelse – Jeg er overbevist om, at det har været givtigt for forældrene at det har været Jer, der har foretaget undersøgelserne af dem, og jeg har en klar fornemmelse af, at de har følt sig trygge og i gode hænder hos jer. Så tak for jer, og for jeres samarbejde – det har været en fornøjelse.
  • "Den enkelte har aldrig med et andet menneske at gøre, uden at han holder noget af dets liv i sin hånd."  Når dette andet menneske oven i købet er sårbart og har bedt om hjælp, bliver sætningen ekstra vigtig. Jeppe forstår at skabe et, trygt hjerteligt rum, hvor jeg netop føler mig holdt, mens jeg betræder farefulde stier. Tak for det. Jeg giver mine varmeste anbefalinger.

  • Jeg har været igennem mange terapiforløb i både offentligt såvel som privat regi. Jeg kommer med en lang traumehistorie og har ofte oplevet, at der har været alt for stort fokus på mine problematikker, fremfor mine ressourcer. Jeppe er en af de (få) behandlere, hvor jeg føler mig set for den, jeg dybest set er. Den positive relationelle erfaring har uvurderlig betydning for mig -  også længe efter vores forløb sluttede.
  • Som psykoterapeut med spirituel og kropsterapeutisk baggrund var det vigtigt for mig at finde et menneske, som kunne se og favne hele mig. Jeppe skaber virkelig et rum, der er nærværende, ufordømmende og udforskende. Jeppe hjælper mig med at opnå indsigter og erfare - ikke kun med hovedet - men også med kroppen.
  • Da min partner og jeg startede parterapi hos Jeppe, var det ikke med de største forhåbninger for vores forhold, for vi synes allerede vi havde prøvet meget. Jeppe hjalp os dog hurtigt til at se, hvordan vores mønstre kom i spil, og hvordan vi helt konkret kunne kommunikere på en anden måde, end vi var vant til. 2 børn og mange år senere bruger vi stadig den viden og erfaring vi fik med os fra vores parterapi hos Jeppe.
  • Som psykoterapeut og underviser på en psykoterapeutisk uddannelse, har det været essentielt for mig at finde en supervisor, som havde en bred erfaring og god formidlingsevne, så jeg kunne få hjælp til både faglige såvel som personlige udfordringer i forhold alle de forskellige aspekter, der findes i mit arbejde. Jeg er mere end tilfreds med den supervision, jeg får fra Jeppe.
  • Alle ved PsykologCenter Aarhus er topprofessionelle og nogle fantastiske mennesker!

 

Tidsbestilling


I sådanne tilfælde kan det være nødvendigt med et længere forløb, så kontakt os gerne for at drøfte opgaven.


Bestil en tid Det praktiske