Astrid Bjørn Leth-Nissen

Psykolog

(cand.psych.,ph.d.)

Certificeret i integrativ parterapi (IBCT)

Certificeret Par-tjek og PREP vejleder

Uddannet forskerE-mail

astrid.bjorn@psykologcenteraarhus.dk


Telefon

6091 2000

Mine specialer og erfaringer

Som psykolog kan jeg hjælpe jer med at udvikle og vedligeholde parforholdet, forældreskabet og familielivet – jeg ved, at det kan være svært at få alle enderne til at mødes.

De nære relationer til vores børn og partner er noget af det mest dyrebare vi mennesker har. De relationer, der er mest betydningsfulde for os, er samtidig de relationer, der kan volde os de største kvaler – netop fordi vi har ”noget på spil”. Derfor har jeg siden 2016 specialiseret mig fagligt i par- og familieliv som psykolog og forsker.

Jeg er også uddannet i at behandle angstproblematikker hos børn og unge ud fra metoderne i Cool Kids / Chilled. Det er rørende at se, når børn (med deres forældre) vinder over angsten og får mere frihed og glæde i hverdagen.

Endelig har jeg flere års erfaring med at undervise i psykologi, og holder jævnligt oplæg og workshops rundt omkring i landet.

Jeg tilbyder psykologiskhjælp indenfor områderne:

Parterapi, Par-tjek, forældrerådgivning, angstbehandling, individuel terapi.

 

Mine uddannelser

Jeg er psykolog (cand.psych.) med en forskergrad (ph.d.) i udviklingspsykologi fra Aarhus Universitet. Jeg har forsket i, hvordan par kan vedligeholde et sundt og tilfredsstillende parforhold over tid. Min forskning tog udgangspunkt i Par-tjek, som du kan læse mere om her.

Jeg er certificeret i integrativ parterapi (IBCT), som er en evidensbaseret og effektiv tilgang til at forbedre parforholdstrivsel. Jeg er også certificeret Par-tjek og PREP vejleder.

Jeg tilbyder psykologisk hjælp indenfor områderne:

Parterapi

Parterapi psykolog til par i alle aldre i Aarhus Centrum

Angstbehandling for børn og unge

Vi tilbyder individuelle og gruppeforløb til behandling af angst hos børn/unge

 • Par i midten af 20'erne uden børn

  Vi følte i den grad, at selvom par-tjek ikke foregik over mange sessioner, så fik vi stadig en dybdegående “analyse” af og forståelse for vores forhold. Især de blinde vinkler vi ikke var opmærksomme på, som var roden til konflikter i parforholdet. Derudover, en forståelse for hvordan vi som individer hver især kan arbejde på individuelle udfordringer, som kan gavne det fælles forhold.

  Vi vil i den grad anbefale andre par at få et par-tjek, da det er en konstruktiv, informativ og øjenåbnende måde at forstå sig selv og parforholdet på. Det dybdegående spørgeskema stiller spørgsmål, der sætter tanker og refleksioner i gang og endnu vigtigere viser et spændende slutresultat, som benyttes i sessionerne. Det skaber et godt overblik, hvem du og din partner er, og hvordan i komplementerer hinanden og er forskellige.

  Det mener vi har været essentiel viden for at kunne udvikle og forbedre vores forhold.

 • Par i starten af 30'erne med to små børn

  Par-tjek har bl.a. fået os til at indse, hvor stærke vi er sammen når vi er et team. Vi har fået sat fokus på vores problemområder, ved at få åbnet op og taget de svære snakke i et forum hvor vi begge har følt os hørt, som har været trygt og rart. Det er blevet nemmere at kommunikere og vi har fået redskaber til hvordan vi bedre kan tage hånd om vores udfordringer på en god måde.   Vi vil anbefale Par-tjek til alle par som både er nysgerrige på parforholds styrker og ressourcer samt bekymringer og udfordringer. Vi anbefaler det til par som ønsker at styrke og vedligeholde forholdet, og som er motiveret for at samarbejde og styrke deres relation.
 • Tusind tak, for et professionelt og meget nærværende stykke arbejdet med den psykologiske undersøgelse – Jeg er overbevist om, at det har været givtigt for forældrene at det har været Jer, der har foretaget undersøgelserne af dem, og jeg har en klar fornemmelse af, at de har følt sig trygge og i gode hænder hos jer. Så tak for jer, og for jeres samarbejde – det har været en fornøjelse.
 • "Den enkelte har aldrig med et andet menneske at gøre, uden at han holder noget af dets liv i sin hånd."  Når dette andet menneske oven i købet er sårbart og har bedt om hjælp, bliver sætningen ekstra vigtig. Jeppe forstår at skabe et, trygt hjerteligt rum, hvor jeg netop føler mig holdt, mens jeg betræder farefulde stier. Tak for det. Jeg giver mine varmeste anbefalinger.

 • Jeg har været igennem mange terapiforløb i både offentligt såvel som privat regi. Jeg kommer med en lang traumehistorie og har ofte oplevet, at der har været alt for stort fokus på mine problematikker, fremfor mine ressourcer. Jeppe er en af de (få) behandlere, hvor jeg føler mig set for den, jeg dybest set er. Den positive relationelle erfaring har uvurderlig betydning for mig -  også længe efter vores forløb sluttede.
 • Som psykoterapeut med spirituel og kropsterapeutisk baggrund var det vigtigt for mig at finde et menneske, som kunne se og favne hele mig. Jeppe skaber virkelig et rum, der er nærværende, ufordømmende og udforskende. Jeppe hjælper mig med at opnå indsigter og erfare - ikke kun med hovedet - men også med kroppen.
 • Da min partner og jeg startede parterapi hos Jeppe, var det ikke med de største forhåbninger for vores forhold, for vi synes allerede vi havde prøvet meget. Jeppe hjalp os dog hurtigt til at se, hvordan vores mønstre kom i spil, og hvordan vi helt konkret kunne kommunikere på en anden måde, end vi var vant til. 2 børn og mange år senere bruger vi stadig den viden og erfaring vi fik med os fra vores parterapi hos Jeppe.
 • Som psykoterapeut og underviser på en psykoterapeutisk uddannelse, har det været essentielt for mig at finde en supervisor, som havde en bred erfaring og god formidlingsevne, så jeg kunne få hjælp til både faglige såvel som personlige udfordringer i forhold alle de forskellige aspekter, der findes i mit arbejde. Jeg er mere end tilfreds med den supervision, jeg får fra Jeppe.
 • Alle ved PsykologCenter Aarhus er topprofessionelle og nogle fantastiske mennesker!