Skilsmisse



 

 

Skilsmisse er en kompleks livsbegivenhed, der kan påvirke både voksne og børn dybt følelsesmæssigt og praktisk.

Vi er her for at tilbyde støtte, vejledning og terapeutisk hjælp til at navigere gennem denne udfordrende overgangsperiode og styrke trivslen for alle involverede parter.

 

Kompleksiteten af Skilsmisser:

Følelsesmæssige, Praktiske og Sociale Udfordringer

Skilsmisser er komplekse livsbegivenheder, der ofte medfører en bred vifte af følelsesmæssige, praktiske og sociale udfordringer for alle involverede parter. De kan påvirke individets selvopfattelse, relationer, økonomi og familiestruktur på dybtgående måder.

Kommunikationen mellem ægtefæller kan blive vanskelig, og børn kan opleve stress, forvirring og følelsesmæssig ustabilitet under og efter en skilsmisse.

Kontakt Psykologcenter Aarhus i dag for at få professionel hjælp og støtte til at navigere gennem følelsesmæssige udfordringer og praktiske spørgsmål relateret til skilsmisse.


Kontakt os idag

Julia

Sekretær

60 66 30 88


Kontakt gerne vores sekretær, Julia, som kan hjælpe jer med de spørgsmål I måtte have og sætte jer i forbindelse med en psykolog.

Hjælp til skilsmissebørn

Mange børn bliver hvert år ramt af forældrenes skilsmisse. Selvom skilsmisse er blevet almindeligt, ændrer det ikke på, at det er en livskrise for de involverede skilsmissebørn. Men hvordan kan man som forældre tale med sit barn om skilsmissen? Og hvordan kan man som forældre gøre en forskel for barnets trivsel?

Børnene er forskellige og kan opleve skilsmisse forskelligt. Nogle børn trækker sig og siger de har ondt i maven, som kan være et udtryk for nogle følelser, de har brug for hjælp til at sætte ord på. Andre børn bliver vrede eller oplever koncentrationsbesvær fordi de fyldt med tanker om skilsmissen. Andre eksempler kunne fx være:

 

Følelser: Vrede, skyld, sorg, tristhed, skam, ensomhed

Adfærd: social tilbagetrækning eller aggression

Tanker: Er det min skyld? Hvor skal jeg bo? Skal jeg gå i en anden skole?

Kropslige reaktioner: Koncentrations- og søvnbesvær, ondt i maven eller hovedet

 

Forældresamarbejde ved en skilsmisse:

Hjælp hinanden med at hjælpe jeres barn

Trivsel: Forældrenes samarbejde er det mest afgørende for skilsmissebarnets trivsel

Skænderier: Forældre er børns tryghed i livet. Derfor gør forældrenes skænderi ondt på børn.

Respektfuld kommunikation: Det betyder mere for barnet, at I som forældre taler med respekt til hinanden end de rammer i vælger for forældreskabet

To hjem: Et barn kan godt trives med at have to hjem, hvis stemningen mellem hjemmene er god

Forældrenes ansvar: Det er forældrene der træffer de vigtige beslutninger, fordi børn hverken kan eller skal bære det ansvar.

  • Tusind tak, for et professionelt og meget nærværende stykke arbejdet med den psykologiske undersøgelse – Jeg er overbevist om, at det har været givtigt for forældrene at det har været Jer der har foretaget undersøgelserne af dem, og jeg har en klar fornemmelse af, at de har følt sig trygge og i gode hænder hos jer. Så tak for jer, og for jeres samarbejde – det har været en fornøjelse.
  • "Den enkelte har aldrig med et andet menneske at gøre, uden at han holder noget af dets liv i sin hånd."  Når dette andet menneske oven i købet er sårbart og har bedt om hjælp, bliver sætningen ekstra vigtig. Jeppe forstår at skabe et, trygt hjerteligt rum, hvor jeg netop føler mig holdt, mens jeg betræder farefulde stier. Tak for det. Jeg giver mine varmeste anbefalinger

  • Jeg har været igennem mange terapiforløb i både offentligt såvel som privat regi. Jeg kommer med en lang traumehistorie og har ofte oplevet at der har været alt for stort fokus på mine problematikker fremfor mine ressourcer. Jeppe er en af de (få) behandlere, hvor jeg føler mig set for den jeg dybest set er. Den positive relationelle erfaring har uvurderlig betydning for mig -  også længe efter vores forløb sluttede.
  • Som psykoterapeut med spirituel og kropsterapeutisk baggrund var det vigtigt for mig at finde et menneske som kunne se og favne hele mig. Jeppe skaber virkelig et rum, der er nærværende, ufordømmende og udforskende. Jeppe hjælper mig med at opnå indsigter og erfare - ikke kun med hovedet - men også med kroppen.
  • Da min partner og jeg startede parterapi hos Jeppe, var det ikke med de største forhåbninger for vores forhold, for vi synes allerede vi havde prøvet meget. Jeppe hjalp os dog hurtigt til at se hvordan vores mønstre kom i spil og hvordan vi helt konkret kunne kommunikere på en anden måde end vi var vant til. 2 børn og mange år senere bruger vi stadig den viden og erfaring vi fik med os fra vores parterapi hos Jeppe.
  • Som psykoterapeut og underviser på en psykoterapeutisk uddannelse, har det været essentielt for mig at finde en supervisor, som havde en bred erfaring og god formidlingsevne, så jeg kunne få hjælp til både faglige såvel som personlige udfordringer i forhold alle de forskellige aspekter, der findes i mit arbejde. Jeg er mere end tilfreds med den supervision jeg får fra Jeppe.
  • Alle ved PsykologCenter Aarhus er topprofessionelle og nogle fantastiske mennesker!

 

Tidsbestilling


I sådanne tilfælde kan det være nødvendigt med et længere forløb, så kontakt os gerne for at drøfte opgaven.


Bestil en tid Det praktiske